Dušená čekanka

50 dekagramů čekankových puků, sůl, 10 dekagramů másla, 3 dekagramy mouky, ? l dobré hovězí polévky, ? l smetany, trošinka cukru podle vlastní chuti
Jak na to:Očištěné čekankové puky osolíme, dáme na máslo, trochu podlijeme a dusíme do měkka. Můžeme je ponechat v celku nebo je překrajujeme na proužky. Zeleninu vyjmeme, zbylý tuk zaprášíme moukou a osmaženou jíškou podlijeme vývarem a pak smetanou. Zeleninu vložíme zpět do omáčky a prohřejeme ji. Obměny dušené čekanky mohou být různé. Kdo rád, přidává i trochu rajského protlaku, jindy se bílá omáčka zakape citrónem a okoření se sekanou petrželkou nebo pažitkou nebo se jen opepří. Podává se s brambory nebo rýží.
Podobné recepty:Čekanka dušená v medu, Grilovaná čekanka s jablečným pyré, Dušená jehněčí kýta, Uklidňující čaj proti nervozitě, Gratinovaná čekanka