Kynuté knedlíky
těsto:3 hrnky polohrubé mouky, 1 lžíce droždí, 1-2 hrnky mléka, 1 lžička cukru, 1 vejce, sůl, moučkový cukr, tvaroh, smetana nebo máslo
náplň: jakékoliv ovoce nebo zavařenina
Příprava:Do vlažného mléka přidáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí, posypeme troškou hladké mouky a utvoříme kvásek. Mouku, sůl a vejce smícháme s kváskem a vypracujeme těsto, které se nebude lepit na stěny mísy a necháme na teplém místě vykynout. Z těsta utvoříme knedlíky, které plníme buď ovocem nebo zavařeninou. Vaříme ve vroucí vodě pod pokličkou asi 5 minut (podle velikosti knedlíků). Obrátíme je a vaříme odkryté ještě 3 minuty. Po vyjmutí knedlíky propíchneme vidličkou, aby z nich vyšla pára. Posypeme strouhaným tvarohem, cukrem a polijeme smetanou nebo rozehřátým tukem.
Podobné recepty:Kynuté knedlíky v páře, Ovocné knedlíky z dětské krupice, Kynute houskove knedliky, Plněné bramborové knedlíky, Pečivové knedlíky