Ostrá omáčka

10.11.2008
Potřebujeme:

2 stroužky česneku, 2 lžíce octa 8%, 2 lžíce worcesterové omáčky, 1 hrneček sladkého kečupu, 1 lžička chilli koření, 1 cibule, sůl, mletý pepř dle chuti, roztlučený hřebíček, 500 ml vody

Jak na to:

Do hrnce s vodou, přidáme prolisovaný česnek, sladký kečup, worcesterovou omáčku, chilli koření, ocet, špetku hřebíčku, očištěnou, nadrobno nakrájenou cibuli, vaříme asi 15 minut na mírném ohni. Hotovou omáčku dle chuti osolíme, opepříme.
Omáčku podáváme k různě upravenému masu.

Podobné recepty:

Ostrá čínská polévka, Bulharský salát s olivami, Salát s dresinkem, Ostrá pomazánka, Ruská omáčka