Piemontské rizoto

12.12.2008
Potřebujeme:

1 malé očištěné a vykuchané kuře, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 1 lžíce sekané zelené petrželky, 2-3 lístky bazalky, 6 očištěných žampiónů, 4 lžíce rajčatového protlaku, 300 g rýže, 600 ml vývaru, 100 g strouhaného sýra

Jak na to:

Očiątěné kuře rozdělíme na malé porce, osolíme a v hlubším hrnci po všech stranách osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme drobně krájenou cibuli, sekanou petrželku a restujeme až je cibule dozlatova. Pak přidáme na tenké plátky nakrájené žampióny, v troąše vody rozředěný rajčatový protlak, dobře zamícháme, zakryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni doměkka. Měkké kuře ze šťávy vyjmeme a uchováme teplou. Do šťávy přidáme přebranou a opranou rýži, dobře zamícháme, podle potřeby zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme asi 15 minut na mírném ohni.
Hotovou rýži dáme na mísu, navrch upravíme teplé kuře, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.

Podobné recepty:

Piemontské špagety, Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Pikantní zapékané rizoto