Hrachová polévka
28.1.2009

200 g hrachu, 500 ml vody, 30 g mrkve, 30 g petržele, 30 g celeru, 30 g másla, 30 g hladké mouky, špetka majoránky, špetka soli, česnek, špetka pepře, petrželka
Jak na to:Žlutý nebo zelený hrách namočíme zhruba na 3 hodiny do vody. Poté jej v té samé vodě uvaříme doměkka, prolisujeme a rozředíme zvlášt uvařenou zeleninovou polévkou. Povařenou hrachovou polévku zahustíme řídkou jiškou, přidáme sůl, majoránku a ještě chvíli povaříme. Před podáváním polévku okořeníme pepřem, rozetřeným česnekem a nasekanou petrželovou natí. Podáváme s osmaženou žemlí.
Podobné recepty:Hrachová polévka s kroupami, Uzená hrachová-mrkvová polévka, Slezská hrachová polévka, Hrachová polévka se slaninou, Hrachová polévka se slaninou