Žampionové rizoto
23.10.2008

300 g rýže, 2 cibule, 150 g másla, 300 g žampionů, 100 g mraženého hrášku, 100 g mražené mrkve, 750 ml drůbežího vývaru, sůl, pepř
Jak na to:Rýži přepereme,důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.V kastrůlku zahřejeme máslo,vložíme cibuli a osmahneme.Přidáme rýži a na mírném ohni mícháme dokud se rýže neobalí tukem.Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a přidáme do rýže.Nakonec přidáme mrkev a hrášek,zalijeme vývarem,osolíme,opepříme a dusíme do měka na malém ohni.
Podobné recepty:Žampionové rizoto, Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Žampionové karbanátky