Candát po záporoľsku

14.11.2010
Potřebujeme:

800 g candáta, sůl, pepř, hladká mouka, 100 g oleje, 100 g mrkve a petržele, 2 cibule, 1 nakládaná okurka, 4 rajčata, 5 zrnek pepře, 1 bobkový list, rybí vývar, citrón, petrželka

Jak na to:

Osolené a opepřené porce candáta obalíme v mouce a opečeme po obou stranách. Rybu vyjmeme a na oleji opečeme nudličky zeleniny, cibule a okurky. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, sůl a koření, zalijeme trochou vývaru a podusíme. Opečeného candáta dáme do rendlíku, zalijeme duąšnou zeleninou a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Candáta se zeleninou dáme na mísu a necháme vychladnout. Jednotlivé porce ozdobíme plátky citrónu a sekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Candát na bylinkové omáčce, Candát na portugalský způsob, Candát na kmíně, Candát se špenátem, Candát na másle