Jarní omáčka

60 g másla, 60 g naťové cibulky, 2 lžíce nasekaných kopřiv, 2 lžíce jemně nakrájeného šťovíku, 60 g hladké mouky, 200 ml sladké smetany, muškátový oříšek, mletý pepř, sůl dle chuti, voda na zředění.
Jak na to:Na polovině másla zpěníme drobně nakrájenou cibulku, šťovík, kopřivy. Z druhé poloviny másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme vodou, dobře rozmícháme a povaříme. Přidáme zpěněnou cibulku, okořeníme, osolíme, opepříme dle chuti. Omáčku zjemníme sladkou smetanou, necháme přejít varem.
Omáčku podáváme k vařeným vejcím.
Těstoviny s vepřovým masem z konzervy, Šunka s broskví, Ústřice pana Rockefellera, Krutí prsa s ananasem a rýži, Zapečená krůtí směs