Plněné žampiony na pórku zapečené se šlehačkou a sýrem

Potřebujeme:

cca 12 větších žampionů, 2 až 3 rohlíky, nebo plátky veky, bagety - jakékoliv bílé pečivo (namočit do mléka než si připravíme žampiony), 1 až 2 vajíčka, špek, šunka (nebo i kuřecí maso nebo kousek uzeného), 1 pórek, cibule, 15 až 20 dkg tvrdého sýra, sůl, bylinková sůl, muškátový květ, pažitka nebo zelená petrželka, 1 smetana ke šlehání

Jak na to:

Do zapékací mísy dáme na dno pokrájený pórek, žampiony si očistíme, odkrojíme nohy a trochu vydlabeme aby vznikla mistička, takto připravené žampiony naskládáme na pórek, posypeme solí. Špek nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět, na to dáme osmahnout nakrájenou cibulku a na kousky pokrájené nožičky žampionů a přidáme šunku nebo zvolené maso a společně osmažíme. Tuto směs dáme do mísy, přidáme namočenou housku, celá vajíčka, nasekanou petrželku, bylinkovou sůl, muškátový květ a pěkně promícháme, pokud jsme daly moc mléka přidáme housku nebo i trochu strouhanky. Touto směsí naplníme žampiony, děláme pěkné kopečky, aby v žampionech bylo nádivky dost, to celé zasypeme hustě nastrouhaným sýrem, sýr vrstvíme hlavně na žampiony a zalijeme šlehačkou, troubu jsme si rozehřály na cca 200 st., vložíme a pečeme asi 25 až 30 minut, až sýr pěkně zezlátne.

Podobné recepty:

Plněné zapečené klobásy, Plněné žampiony, Housky se žampiony zapečené se sýrem, Plněné žampiony, Zapékané žampióny s bramborami a šlehačkou