Válený štrůdl

Potřebujeme:

350g hladké mouky (může být i 1/2 špaldové), 0,125 litru vlažné vody, 1 vejce, špetka soli, 2 lžíce rozpuštěného sádla, 1 lžíce octa, máslo na potírání

Jak na to:

Vodu, vejce, sádlo a ocet promícháme. Pomalu přiléváme do mouky se špetkou soli a zpracujeme na hladké těsto. Z vypracovaného těsta uděláme kouli a necháme ji na teplém místě odpočinout. Nejlepší je to pod nahřátým hrncem. Volný čas využijeme k oloupání a nastrouhání jablek.Těsto rozdělíme na dvě části. Rozválíme na pomoučené utěrce, posypeme jablky, rozinkami, ořechy,skořicí a vanilkovým cukrem. S pomocí utěrky zamotáme, přeneseme na plech a potřeme máslem. Totéž uděláme ještě s druhou půlkou těsta a dva štrůdlíky jsou připravené na šoupnutí do vyhřáté trouby. Troubu vyhřejeme na 185 a pečeme cca 40 minut. V polovině pečení ještě jednou potřeme máslem. Po vytažení na štrůdl položíme mokrou utěrku - cca na 5 minut a je hotovo.

Podobné recepty:

Štrůdl trochu jinak, Štrúdl z piva, Rychlá pochoutka, Štrúdl, Jablečno - banánová štrúdl