Hovězí roláda s hráškem

26.11.2010
Potřebujeme:

750 gramů zadního hovězího masa, sůl, pepř, 30 gramů rostlinného tuku, 75 gramů šunky, 150 gramů vařené rýže, 75 gramů mraženého hrášku, 2 vejce, 60 gramů rostlinného tuku, 100 gramů cibule, 4 dl vývaru, 30 gramů hladké mouky

Jak na to:

Z masa nakrájíme větší plát, rozklepeme, osolíme, opepříme. Na tuku orestujeme šunku nakrájenou na nudličky, stáhneme z ohně, přidáme rýži, hrášek, rozšlehané vejce se solí, promícháme a směsí potřeme plát masa. Zatočíme, ovážeme nití a opečeme ze všech stran na osmažené cibuli, potom dusíme doměkka. Roládu vyjmeme, šťávu vydušíme, zaprášíme moukou, zarestujeme, zalijeme vývarem, provaříme a šťávu přecedíme.

Podobné recepty:

Hlíva se zeleným hráškem, Pražská hovězí pečeně, Pizza se zeleným hráškem a s vejcem, Dobrota ze salámů s hráškem, Kuřecí roláda