Finský sypaný koláč

26.11.2010
Potřebujeme:

3 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku pískového cukru, 1 prášek do pečiva, 3 tučnější tvarohy - celkem tedy 750 g, 1/2 hrnku práškového cukru, 3 celá vejce, podle chuti rozinky, vanilkový cukr, trochu citronové kůry, 2 hrnky mléka, Máslo (Heru apod.) na povrch koláče - poklademe nakrájenými lístečky másla

Jak na to:

3 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku pískového cukru, 1 prášek do pečiva - vše se promíchá.V jiné míse utřeme 3 tučnější tvarohy - celkem 750 g, 1/2 hrnku práškového cukru, 3 celá vejce, přidáme podle chuti rozinky, citronovou kůru a naposledy 2 hrnky mléka.Polovinu množství mouky, cukru a prášku do pečiva nasypeme na nevymazaný velký pekáč, na tento sypký podklad lehce rozetřeme utřený tvarohový krém (nenechte se zaskočit tím, že tvarohová hmota je řídká-ona právě potom udělá ten bezvadný koláč) a na něj nasypeme stejnoměrně druhou polovinu mouky promíchané s cukrem a pečivovým práškem. Poklademe lístečky másla v celkovém množství asi 200 g.Dáme do mírně předehřáté trouby a upečeme - výsledkem jsou výborné tvarohové řezy, nahoře je taková křupavoučká kůrčička.

Podobné recepty:

Sypaný jablečný koláč, Sypaný jablečný koláč, Finský úhoř, Tvarohový sypaný koláč, Sypaný tvarohový koláč s jahodami