Plněná kapusta

Potřebujeme:

1 kapusta, 300 g jemně mletého vepřového masa, 3 lžíce rýže, 2 cibule, sůl a pepř, paprika, 2 vajíčka, 100 g slaniny, 1 lžíce hladké mouky

Jak na to:

Kapustu rozebereme, velké listy vložíme do vařící vody, aby změkly. Na oleji (nebo sádle) necháme zpěnit jemně nakrájenou cibuli (50% uvedených v ingrediencích), přidáme maso, sůl a koření, propláchnutou a spařenou rýži a vše společně osmahneme. Zbylé listy kapusty spaříme, jemně nasekáme a vmícháme do masové směsi. Spařené velké listy kapusty naklepeme paličkou (silná žebra seřízneme nožem) a masovou směsí je potřeme, svineme a upevníme nití. V kastrole rozškvaříme slaninu, osmahneme na ní zbylou cibuli, vložíme závitky, podlijeme je horkou vodou a v troubě dusíme doměkka asi hodinu. Během pečení obracíme, přeléváme výpekem a podléváme. Měkké závitky vyjmeme, výpek zahustíme hladkou moukou, povaříme a podle chuti přisolíme. Ze závitků sejmeme nitě, podlijeme je zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými brambory.

Podobné recepty:

Plněná kapusta, Kapusta, Zapékaná kapusta s uzeninou, Kapusta s brambory, Kapustová polévka s rýží