Vepřová pečeně, knedlík a zelí na modro

20.12.2010
Potřebujeme:

4 vepřové kotlety, tuk na smažení, 6 cibulí, sušené houby, 1 brambora paprika, sůl, 300 g kysaného červeného zelí, lžíce hladké mouky, kmín, ocet, cukr jablko, potravinářské barvivo – modré, 600 g hrubé mouky, ½ l mléka, 2 vaječné žloutky 4 housky

Jak na to:

Kotlety na okraji nařízneme a naklepeme. Posolíme je a lehce je obalíme v mouce. Na rozehřátém tuku je opečeme po obou stranách do červena. Maso odsuneme stranou a do tuku vloľíme jemně nakrájenou cibuli. Jakmile zpění přihrneme maso. Pak je podlijeme přidáme suąené houby a dusíme za občasného podlévání do měkka.

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku. Přidáme zelí, nastrouhané jablko a sůl. Podlijeme a dusíme. Zahustíme strouhanou syrovou bramborou, promícháme a jeątě dusíme. Ochutíme cukrem a octem.

Knedlíky připravíme obvyklým způsobem. Do těsta přidáme potravinářské barvivo.

Podobné recepty:

Šumavská vepřová, Vepřová krkovička na šlehačce, Pavlišov, Halí beí kuře v zelí, Kuře na zelí