Vepřové na mrkvi, nebo kedlubnách

Potřebujeme:

Pro 4 osoby:
Kus vepřového asi 6 plátků, 4-5 mrkví, nebo když je to na kedlubnách, tak 2 kedlubny, trocha másla, pepř, sůl, masox, sušená strouhaná citronová kůra- není nutné

Jak na to:

Vepřové nakrájíme na kostičky a dáme na pánev, nebo do kastrůlku na rozehřáté máslo zbělet, potom ho trochu podlijeme, ne moc, ono si pustí šťávičku. Vhodíme asi 3 kuličky pepře, přidáme 1/2 kostky Masoxu, zasypeme nastrouhanýma mrkvemi, nebo kedlubnami a pod pokličkou vše dusíme. Raději hlídáme, podle potřeby podlíváme a čekáme, až masíčko změkne. Nakonec to celé zahustím trochou mouky (používám skleničku s víčkem, do které si dám mouku, přiliji podle jídla buďto vodu, nebo mléko, zavřu skleničku a protřepu, naliju do pokrmu a zamíchám).Podáváme s bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Vepřové maso v mrkvi, Dušené vepřové plecko s mrkví, Vepřové kari s mrkví, Česneková pomazánka s mrkví, Hovězí maso s mrkví