Plněné brambory

Potřebujeme:

stejně velké větší brambory bez porušení, sůl
Náplň: olej, větší množství cibule, uzenina (lepší něco mastnějšího - špekáčky, libovější slanina,...), česnek, pepř, sůl, sýr Eidam, petrželka

Jak na to:

Brambory ve slupce důkladně omyjeme kartáčkem, poté propícháme vidličkou, osolíme a necháme cca na 1 hod (dle velikosti brambor) na 220 stupňů péct v troubě - brambora (slupka) po rozkojení drží pěkně pohromadě.
Mezitím si připravíme směs z na kostičky pokrajené cibule, uzeniny + česnek, sůl, pepř a zpěníme na oleji (česnek, pepř - dle chuti).
Hotové brambory rozpůlíme, vydlabeme vnitřek skoro na slupku a ten přidáme do náplně a prohněteme. Poté vrátíme zpět do půlek slupek od brambor, posypeme nastrouhaným sýrem, petrželkou a dáme ještě na moment zapéct dokud se sýr neroztaví.

Podobné recepty:

Plněné brambory, Plněné brambory, Brambory plněné vejci, Plněné brambory, Brambory plněné mletým masem