Kedlubnová polívčička

Potřebujeme:

1 velká kedlubna, 1 brambora, solčanka /=podravka bez glutamátu vhodná pro dětičky/, muškátový oříšek, hladká mouka, máslo, smetana či mléko, 2 vajíčka, čerstvá petrželka nebo šnitlík

Jak na to:

Z mouky a másla usmažíme světlounkou jíšku. Zalijeme vodou. Na hranolky či na hrubo nastrouhanou kedlubnu a nakrájenou bramboru dáme do vody s jíškou vařit. Ochutíme solčankou a vaříme do měkka. Když je obé měkké, trošku pomixujeme ponorným mixérem /aby nám tam trošku kedlubny a brambůrek zbylo/, přidáme pro zjemnění smetánu či mléko, 2 čerstvá domácí vajíčka, promícháme a povaříme. Nakonec nastrouháme trošku muškátového oříšku pro vůni, přidáme nakrájenou petrželku či šnitlík.

Podobné recepty:

Kedlubnová polívčička , Rychlá polívčička pro batolátka, Polívčička z ovesných vloček, Plněné pečené kedlubny s omáčkou, Sýrová polívčička