Dušené bambusové výhonky
4.5.2011

450 gramů bambusových výhonků (nakrájených na malé kousky), 1 cibule (nakrájená nadrobno), 4 lžíce oleje, 200 ml hovězího vývaru (může být i z kostky), 2 lžíce červeného vína, 2 lžíce červeného vína, 2 lžíce sójové omáčky, půl lžičky Glutasolu, půl lžičky cukru, špetka mletého zázvoru, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce vody, sůl dle chuti
Jak na to:Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibuli a bambusové výhonky, přidáme víno, sójovou omáčku, Glutasol, cukr, mletý zázvor, zalijeme vývarem, promícháme a dusíme. Nakonec zahustíme Solamylem rozmíchaným s vodou, dle chuti osolíme a krátce povaříme.
Podobné recepty:Vepřový bůček s bambusovými výhonky, Zapékané těstoviny s bambusovými výhonky, Ostrokyslá polévka, Vepřové kotlety na bambusu, Křupavá kachna