Masová haše
22.11.2010

500 g vepřového masa (vařeného, nejlepší je plecko), 5 vajec, 5 housek nebo rohlíků, 2 lžíce posekané petrželky, trochu soli a pepře dle chuti, 6 stroužků drceného česneku, 2 lžíce majoránky
Jak na to:Housky nebo rohlíky si nakrájíme na kostičky a namočíme do vlažné vody. Necháme nabobtnat, vymačkáme. Osolíme, opepříme, přidáme drcený česnek a majoránku, maso (buď nakrájené na kostičky nebo namleté), posekanou petrželku a vejce. Vejce můžeme přidat celé, nebo zvlášť žloutky a z bílků ušleháme sníh.Pekáček vymastíme sádlem, naplníme směsí a pomalu pečeme do růžova. Jako příloha se hodí vařené brambory a okurka.
Podobné recepty:Rybí haše, Rybí haše, Masová haše, Palačinky s masovou náplní, Houbová haše