Masová haše

20.11.2008
Potřebujeme:

200 g dušeného nebo pečeného vepřového masa, 30 g tuku Hera, 1 lžíce hladké mouky, kousek cibule, 1 žemle, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Maso umeleme s trochou šťávy nebo vývaru. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku a zalijeme ji šťávou z dušeného nebo pečeného masa zředěnou vodou. Omáčku rozšleháme a povaříme. Do husté omáčky přidáme mleté maso, na plátky nakrájenou, vodou zvlhčenou a rozmělněnou žemli, sůl, pepř a podusíme. Podáváme s vařenými brambory a se salátem, můžeme doplnit sázeným vejcem.

Podobné recepty:

Rybí haše, Rybí haše, Masová haše, Palačinky s masovou náplní, Houbová haše