Kuře na paprice

22.11.2010
Potřebujeme:

1 kuře (nebo třeba jen stehna), 3 lžíce kořenové zmrazené zeleniny, lžíce másla, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 1 lžíce sladké papriky, sůl, zakysaná smetana, 2 lžíce hladké moukyknedlík nebo těstoviny

Jak na to:

Kuře rozdělíme na porce, dáme do papiňáku, zalijeme horkou vodou, ososlíme, dáme kořenovou zeleninu a uvařímě doměkka. Měkké kuře vyjmeme z vývaru, dáme okapat, vykostíme a zbavíme kůže (někdo i kůže rád).Máslo a olej rozehřejeme, přihodíme nakrájenou cibuli, osmahneme, vsypeme mouku, lehounce osmažíme, dáme papriku, necháme ji rozpustit a vlejeme vývar z kuřete. Promícháme, případně rozšleháme omáčku dohladka (pokud je řídká tak, rozmícháme ještě lžíci hladké mouky v mléku a přilijeme do omáčky, rozšleháme)Vložíme kousky kuřete. Přidáme smetanu dochutíme a povaříme.

Příloha :
knedlík nebo těstoviny

Podobné recepty:

Kuřecí steak s těstovinami, Kuře na paprice, Krůtí závitek s rýží, Kuře na paprice, Kuře na paprice