Odpalované těsto

Potřebujeme:

250 ml vody, 1/2 lžičky soli, 100 g másla, 150 g hrubé mouky nebo polohrubé, 4 vejce

Jak na to:

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Necháme v ní rozpustit máslo. Za stálého míchání přidáme najednou mouku. Mícháme, dokud se z těsta neutvoří knedlík. Knedlí po všech stranách zhruba 2 minuty odpalujeme, až se nechytá hrnce a na dně se tvoří bílý film.Těsto přendáme do mísy. Za stálého hnětení ihned přidáme jedno vejce. Hněteme přibližně 5 minut. Další vejce postupně přidáme, až když je dokonale zatřeno předchozí. Těsto musí být hladké, lesknout se a držet špičku.Na 200 stupňů C předehřejeme elektrickou troubu, horkovzdušnou troubu předehřejeme na 180 a plynovou nastavíme na 3. stupeň. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a na plech, vyložený papírem na pečení, stříkáme větrníky. Podle velikosti je pečeme 10 až 35 minut do zlatohněda. Horké je překrojíme a necháme vychladnout. Vychladlé je plníme

Podobné recepty:

Čokoládové / kakaové bomba koule, Odpalované věnečky, Odpalované věnečky, Krupicový vlašák, Odpalované noky