Kuře na zelenině

Potřebujeme:

kuřecí čtvrtky (nejlépe 1 kuře naporcovat), brambory, mrkev, brokolice, žampióny, grilovací koření, máslo, smetana ke šlehání, vegeta (zelenina se dá všelijak kombinovat, ale tohle je osvědčená kombinace, kterou děláme my doma)

Jak na to:

Na plech rozložíme kuřecí čtvrtky, posypeme grilovacím kořením, na každou čtvrtku položíme kousek másla (kůžička kuřete je pak ještě lepší) a podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 180-200 stupňů. Necháme péct cca 30 minut. Mezitím si nachystáme na kostičky očištěné a nakrájené brambory, mrkev, brokolici na růžičky (necháme přejít varem a teprve poté dáváme na plech), žampióny čerstvé nebo zavařené nebo mražené, kdo co má po ruce. Po cca 30 minutách pečení v troubě rozložíme mezi čtvrtky rovnoměrně veškerou nachystanou zeleninu i s houbami, posypeme důkladně vegetou a zalejeme smetanou ke šlehání, trochu promícháme zeleninu se smetanou a dáme opět do trouby zase na těch cca 30 minut. Po dopečení, podáváme.

Podobné recepty:

Kuře na zelenině, Kuře na zelenině, Kuře na pivě, Pečené kuře v zelenině, Italské kuře s nádivkou