Vepřový vývar s celestýnskými nudlemi

Potřebujeme:

Na vývar: voda, vepřová kost, kořenová zelenina - mrkev, petržel, celer, pór, cibule, česnek, sůl, nové koření, pepř černý celýNa celestýnské nudle: vejce, mléko, polohrubá mouka, sůl

Jak na to:

Do tlakového hrnce vložíme kosti, kořenovou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme sůl a koření a dáme vařit asi na 1 hodinu. Potom vývar scedíme, přidáme do něj nastrouhanou zeleninu, kousky masa z kosti a celestýnské nudle, necháme povařit, dochutíme a přidáme nasekanou petrželku a pažitku.
Celestýnské nudle: Vejce rozšleháme, přidáme mléko, polohrubou mouku a trochu soli. Těstíčko by mělo být řidčí. Na pánvičce si rozpálíme olej a pečeme tenké placky, které pak nakrájíme na delší a širší nudle, které zavaříme do polévky.

Podobné recepty:

Vepřový bůček s bambusovými výhonky, Krvavá tlačenka, Silný nedělní vývar, Silný hovězí vývar, Vepřový jazyk po pekingsku