Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku
12.12.2010

Vepřové maso ( kotleta nebo kýta ).Bramborákové těsto - brambory, vejce, hladká mouka, česnek, majoránka, sůl, pepř
Olej na smažení. Jako příloha bramborová kaše nebo zeleninový salát.
Vepřové řízky naklepeme a trošku osolíme.Těstíčko - brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, majoránku, sůl a pepř a promícháme. Řízky máčíme v těstíčku ( na stranu, co se zrovna nepeče trošku těstíčka rozetřu, aby ho na masíčku bylo víc ) a osmažíme dozlatova. Jako přílohu dělám bramborovou kaši a nějaký zeleninový salát.
Podobné recepty:Krůtí řízečky v cibulové marinádě, Super křemžské řízečky, Kuřecí prsíčka se smetanovo pepřovou omáčkou, Ztracené kuřecí řízečky, Smažené králičí řízečky