Candát po ostankinovsku

12.12.2010
Potřebujeme:

800 g candáta, sůl, citrónová šťáva, 30 g oleje, 1 cibule, 12 oliv, 100 ml rajčatové šťávy, 50 g tvrdého sýra, 10 g másla, kopr

Jak na to:

Porce candáta vykostíme, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a opečeme po obou stranách na oleji. Rybu vyjmeme a na zbylém tuku osmažíme kolečka cibule. Do zapékací misky dáme porce candáta, opečenou cibuli, vypeckované olivy, zalijeme rajčatovou šťávou nebo ředěným rajským protlakem, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Nádobu nejprve prohřejeme na plotně, pak ji vložíme do trouby a poté candáta cca 30 min. zapékáme. Hotový pokrm podáváme ozdobený nasekaným koprem.

Podobné recepty:

Candát na bylinkové omáčce, Candát na portugalský způsob, Candát na kmíně, Candát se špenátem, Candát na másle