Marokánky
23.10.2008
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka, 5 dkg másla, 5 dkg hladké mouky, nadrobno nasekaná směs z kandovaného ovoce,ořechů, mandlí,rozinek
Jak na to:Mléko,máslo a mouku vaříme ve vodní lázni do zhoustnutí,pak přidáme nasekané ořechy a ovoce, vznikne nám hustá vláčná kaše,kterou ponecháme ve vodní lázni. Na hodně vymaštěný a moukou vysypaný plech klademe lžičkou malé placičky,pečeme až zrůžový okraj,hned teplé sundat z plechu a uložit na rovnou plochu. Spodní stranu lze pomazat čokoládovou polevou.Pro vyznavače marokánek doporučuji péct z dvojité dávky.
Podobné recepty:Diabetické kokosové marokánky, Marokánky, Marokánky, Marokánky, Marokánky