Maďarský candát

800 g candáta, sůl, sladká a pálivá paprika v poměru 1:1, rybí vývar, 100 g kořenové zeleniny, 250 ml zakysané smetany, 3 žloutky, citrónová šťáva
Jak na to:Osolené porce candáta posypeme směsí papriky, vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem, přidáme kolečka zeleniny a zvolna dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme v průběhu dušení vývarem. Dušeného candáta dáme na mísu a do přecezené šťávy zamícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky a citrónovou šťávou. Přivedeme k varu, ale již nevaříme a candáta přelijeme touto jemnou omáčkou.
Podobné recepty:Candát na bylinkové omáčce, Candát na portugalský způsob, Candát se špenátem, Candát na másle, Candát na kmíně