Kuřecí plátky s medovou krustou

Potřebujeme:

8 kuřecích plátků, 150 gramů jogurtu, 1/2 lžičky zázvoru, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky skořice a soli, mletý hřebíček, kardamon, 100 gramů mletých mandlí, 2 lžíce másla, lžička medu, 4 lžíce vody, 150 gramů zakysané smetany

Jak na to:

Jogurt se zázvorem, česnekem, skořicí, hřebíčkem, solí a mandlemi umixujeme na hladkou kaši. Plátky naskládáme do bymazané ohnivzdorné misky a potřeme kaší. Ohřejeme máslo s medem, pokapeme kuřecí plátky a nepřikryté necháme hodinu odpočinout. Plátky 15 minut opečeme v troubě (na 225 stupňů), přikryjeme fólií a dalších 5 minut dopečeme. Výpek zředíme vodou, vmícháme zakysanou smetanu. Omáčku dochutíme solí, pepřem, cukrem a podáváme odděleně.

Podobné recepty:

Kuřecí stehna s limetovou - medovou omáčkou, Čekanka dušená v medu, Lívance z ovesných vloček, Listový salát s medovou zálivkou a s medovým kuřecím masem, Borůvkové lívance s medovou omáčkou