Borůvkové lívance s medovou omáčkou
200 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, špetku soli, 1 vejce, 300 ml mléka, lžíci rozpuštěného másla, 150 g borůvek, olej na smažení
Omáčka: 6 lžic medu, 3 lžíce rumu, 2 lžíce citronové šťávy
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Přidáme mléko s rozšlehaným vajíčkem. Vyšleháme husté těsto, do kterého zamícháme rozpuštěné máslo a polovinu borůvek.
Na pánvi rozpálíme asi půl lžíce oleje. Naběračkou nalijeme trochu těsta a vytvoříme placku o průměru cca 8 cm. Smažíme asi tři minuty z každé strany. Upečené položíme na kuchyňský papír - odsaje přebytečný tuk. Suroviny na omáčku vyšleháme dohromady spolu.
Lívance podáváme posypané zbylými borůvkami, polité sladkou medovou omáčkou.
Lívance z ovesných vloček, Borůvkové lívance, Borůvkové lívance, Kuřecí stehna s limetovou - medovou omáčkou, Kefírové lívance