Vejce v kari omáčce
5.1.2011

4-8 vajec, 40g másla, 2 lžíce hladké mouky, 100ml sladké smetany, 200ml mléka, sůl ,1 lžička vegety, koření kari 4 porce rýže
Jak na to:Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a vmícháme do ní trochu koření kari. Po zpěnění ihned zalijeme mlékem a trochou vody, rozšleháme a povaříme na hladkou omáčku, kterou osolíme, okořeníme vegetou a přidáme smetanu. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme je, oloupeme a rozkrojíme podélně na poloviny. Z rýže uděláme na talíře kopečky, poklademe je půlkami vajec a přelijeme omáčkou.
Množství: až 4 porce
Květák v kari omáčce, Kuřecí v kari omáčce, Vepřové závitky v křenové omáčce, Sardinková pomazánka v rajčatové omáčce, Rychlé a chutné fazole