Salát z lilků
30.4.2008

2 lilky, 1 červený a 1 zelený paprikový lusk, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 kávová lžička cukru, 1 lžíce kaparů, pepř, sůl
Jak na to:Lilky opereme, zbavíme stopky a ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme několik minut vypotit. Potom plátky opatrně vymačkáme a krátce podusíme na 1 lžíci oleje. Podušené lilky dáme do salátové mísy a necháme vychladnout. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené paprikové lusky, zalijeme zbytkem oleje, přidáme opláchnuté, jemně sekané kapary.
Podobné recepty:Súdánská pomazánka, Jehněčí maso v lilku, Lilky na grilu, Lilkový salát, Lilek s těstovinou