Zimní jídlo z jednoho hrnce
30.4.2008
20 dkg plecka nebo kýty, 20 dkg brambor, 10 dkg bílého zelí, 10 dkg kořenové zeleniny, pórek, cibule, sůl, kmín, pepř, máslo
Jak na to:Máslo necháme rozpustit, přidáme jemně nasekanou cibuli, plátky póru, kořenové zeleniny a osmahneme. Vložíme maso nakrájené na kousky, osolíme, opepříme, přidáme kmín a krátce osmahneme. Zalijeme vodou nebo vývarem a asi 20 min. dusíme. Zelí nakrájíme na proužky, brambory na kostky, přidáme k masu a dusíme do měkka. Podléváme podle potřeby, ale nesmí plavat. Voda se musí všechna vydusit. Nakonec je možné dochutit worchestrem.
Podobné recepty:Vepřová krkovička se zeleninou z jednoho hrnce, Zázvorový čaj pro zimní večery, Uzené vepřové kotlety z jednoho hrnce, Golubce v rajčatové omáčce, Jablečné pyré