Opečený sýrový chléb
27.1.2011

Asi 30-35 dkg eidamu vcelku, 3-4 vejce (podle jejich velikosti), sůl, česnek nebo koření na gyros, olej a samozřejmě plátky chleba (nejlépe 2 dny starý)
Jak na to:Do mísy nastrouháme sýr na jemném struhadle, do něj postupně vmícháme vejce, česnek nebo gyros koření a trošku soli. Vznikne kašovitá hmota, kterou mažeme ve vrstvě asi 0,5 cm na plátky chleba a ty pomazanou stranou pokládáme na pánev s horkým olejem. Smažíme ne moc zprudka, aby se sýrová plocha nepřipálila, poté obrátíme a osmažíme z druhé strany. Hotové se dají zdobit kečupem, kolečkem okurky.
Podobné recepty:Polévka s masem a sýrem, Pomazánka oliv, Královská česneková polévka, Staročeská česneková polévka, Zeleninový tatarský biftek