Italské kuře

Potřebujeme:

Balíček kuřecích paliček (kuř. spodní stehno), sůl, pepř, gril. koření, olivový olej, 2 cibule, 600 g brambor, tymián, 2 rajčata, 1 červená paprika, 1 zelená paprika

Jak na to:

Zapékací mísu vymažeme oliv. olejem. Dno poklademe cibulí nakrájenou na půlkolečka. Další vrstvu tvoří brambory nakrájené jako na větší hranolky, osolíme a posypeme tymiánem. Poté nakrájíme zeleninu a poklademe na brambory. Poslední vrstvu tvoří okořeněné kuřecí paličky. Na závěr ještě zakápneme trochou olivového oleje. Pečeme přiklopené ani na 200 stupňů, před koncem odklopíme a můžeme přepnout na gril, aby kuře chytlo krásnou zlatou barvu.

Podobné recepty:

Italské kuře, Italské kuře s artyčoky v pánvi, Italské kuře s nádivkou, Kuře na pivě, Italské těstoviny s brokolicí