Hovězí vývar se zastřenými vejci a sýrem
25.5.2011

1 litr hovězího vývaru, 4 vejce, 4 lžíce strouhaného sýra, 1 rohlík, 1 lžíce oleje, petrželka, sůl, ocet
Jak na to:Do nízkého širokého kastrolu nalijeme vodu do výšky asi 4 cm, přivedeme ji k varu, osolíme, okyselíme a opatrně vklepneme vejce. Vaříme je velmi mírným varem necelých pět minut, pak je vyjmeme a necháme dobře okapat. Vložíme je na talíře, zalijeme vařícím vývarem, přidáme tenké plátky rohlíku osmažené na oleji a vše posypeme strouhaným sýrem a rozsekanou zelenou petrželkou. Hned podáváme.
Podobné recepty:Hovězí vývar se sýrem a smetanou, Hovězí vývar se sýrem a žloutky, Hovězí vývar se šunkou a žloutky, Jednoduchá cibulačka, Brambory zapékané s vejci a sýrem