Ořechový sníh

Potřebujeme:

bílek 4 ks, strouhané ořechy 100 g, cukr (krupice) 160 g ,kůra z 1 pomeranče

Jak na to:

Z bílků ušleháme dostatečně pevný sníh. Pevný sníh poznáme, když nádobu ve které sníh ušlehán, obrátíme dnem nahoru a sníh v nádobě zůstane. Pozor však, ať sníh nepřešleháte. Do ušlehaných bílků přidáme strouhanou pomerančovou kůru a ořechy a opatrně zamícháme.Podle fantazie tvarujeme - pusinky, hrudky. Také můžeme stříkat na různé vykrajované tvary z křehkého těsta nebo z lineckého. Skládáme na plech na pečící papír. Pečeme ve středně vyhřáté troubě - 150 - 160 stupňů, dokud nám sníh nezačně růžovět. Do krabic je skládáme, až když sníh pořádně zaschne.
Těsto - ořechový sníh - tvoříme pusinky nebo tvary podle vlastní fantazie. Ořechy můžete použít podle toho, kterým dáváte přednost. Vlašské, lískové nebo třeba mandle.

Podobné recepty:

Myslivecké knoflíky, Myslivecké knoflíky, Ořechový dort korpus, Ořechový dezert, Ořechový koláč