Ořechový sníh

bílek 4 ks, strouhané ořechy 100 g, cukr (krupice) 160 g ,kůra z 1 pomeranče
Jak na to:Z bílků ušleháme dostatečně pevný sníh. Pevný sníh poznáme, když nádobu ve které sníh ušlehán, obrátíme dnem nahoru a sníh v nádobě zůstane. Pozor však, ať sníh nepřešleháte. Do ušlehaných bílků přidáme strouhanou pomerančovou kůru a ořechy a opatrně zamícháme.Podle fantazie tvarujeme - pusinky, hrudky. Také můžeme stříkat na různé vykrajované tvary z křehkého těsta nebo z lineckého. Skládáme na plech na pečící papír. Pečeme ve středně vyhřáté troubě - 150 - 160 stupňů, dokud nám sníh nezačně růžovět. Do krabic je skládáme, až když sníh pořádně zaschne.
Těsto - ořechový sníh - tvoříme pusinky nebo tvary podle vlastní fantazie. Ořechy můžete použít podle toho, kterým dáváte přednost. Vlašské, lískové nebo třeba mandle.
Myslivecké knoflíky, Myslivecké knoflíky, Ořechový dort korpus, Ořechový dezert, Ořechový koláč