Vepřové plátky s brokolicí a smaženou cibulí

Potřebujeme:

600 g vepřové pečeně bez kostí, 500 g očištěné brokolice rozebrané na růžičky, 2 oloupané cibule nakrájené na kolečka, 1 lžíce hladké mouky, worcesterová omáčka, olej na smažení, pepř, sůl

Jak na to:

Plátky vepřového masa rozklepeme, dle chuti osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji je z obou stran asi 5 minut opékáme. Poté maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou a rozředíme asi 200 ml vody. šťávu asi 15 minut povaříme, dochutíme solí, pepřem a worcesterovou omáčkou. V osolené vroucí vodě povaříme 4-6 minut brokolici. Měkkou ji pak scedíme a necháme okapat. Cibuli na oleji zvolna osmažíme do zlatohnědá. Vepřové plátky podáváme podlité šťávou, s brokolicí a smaženou cibulí.

Podobné recepty:

Tofu s brokolicí, Vodníkové srdce, Vepřové trojí chuti, Těstoviny s česnekem a brokolicí, Těstoviny se šunkou a brokolicí