Škvarkové placky
12.1.2011
1 kg hladké mouky, 1 kostka droždí, 1 vejce, 1/2 kg mletých škvarku, 2 pol.lžíce rozehřátého sádla, 3/4 l mléka(dle potřeby)
Jak na to:Do mísy nasypeme h.mouku,přidáme vykynutý kvásek,vejce,mleté škvarky,sádlo a zaděláme mlékem dle potřeby,osolíme.Těsto by nemělo být řídké.
Necháme hodinu kynout na teplém místě.
Po vykynutí děláme z těsta menší placky,které dáme na plech(peču na pečícím papíře) a necháme ještě chvilku kynout.Pa k dáme do rozehřáté trouby a pečeme dorůžova(asi tak 180-200°C).
Škvarkové pagáče se smetanou, Škvarkové placky, Škvarkové pagáče, Škvarkové Pagáče, Cuketové placky