Ovocné osvěžení

Potřebujeme:

Suroviny: 160 g hladké mouky, 100 g másla, 30 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce
Náplň: 4 plátky želatiny, 250 g nízkotučného tvarohu, 200 g bílého jogurtu, 120 g moučkového cukru, šťáva z jednoho pomeranče, šťáva z 1/2 citronu
Na oblohu: různé druhy drobného ovoce (angrešt, maliny apod.)
Na želé: 250 ml šťávy z černého rybízu (např. džus), 1 želé

Jak na to:

1Všechny suroviny propracujeme na hladké těsto a odložíme na 1/2 hodiny do chladničky. Ze dvou třetin těsta vyválíme plát, který položíme na dno dortové formy (26Ø) vyložené papírem na pečení. Zbylé těsto vytvarujeme podél okraje formy do výšky asi 3 cm. Těsto propíchneme vidličkou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 14-16 minut.
Příprava náplně: Metličkou vyšleháme tvaroh, jogurt, moučkový cukr a pomerančovou šťávu. K želatině přidáme citronovou šťávu a na mírné¨m ohni rozpustíme, za stálého šlehání přiléváme želatinu k jogurtové směsi. Takto opatrně připravenou směs nalijeme na upečený korpus a dáme asi na 3 hodiny do lednice. Poté na náplň poklademe ovoce a polijeme želé připraveným z ovocné šťávy.

Podobné recepty:

Letní osvěžení, Ovocné šodó, Zeleninové osvěžení, Valentýnský zmrzlinový pohár, Studentské šťouchané brambory