Kantonské kuře

Potřebujeme:

350 g odkostěného kuřete, 2 polévkové lžíce rajského protlaku, 2 bílky, špetka soli, 1 polévková lžíce sójové omáčky a škrobové moučky, 1 polévková lžíce paprikové omáčky, 1 kávová lžička cukru, 1 polévková lžíce sherry, olej

Jak na to:

Maso nakrájíme na proužky a naklepeme. Připravíme nálev ze sójové omáčky a soli, maso potřeme touto tekutinou a necháme 20 minut odležet. Mezitím rozšleháme bílky a připravíme talířek se škrobovou moučkou. Přichystáme ostatní přísady. Okapané maso obalíme v bílcích a ve škrobové mouce a opékáme v horkém oleji. Opečené kousky dáváme na síto okapat. Na dvě polévkové lžíce rozehřátého oleje dáme protlak, paprikovou omáčku, víno a špetku soli, dobře zamícháme a touto omáčkou polijeme osmažené kousky kuřete.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře, Kuře na soli