Rychlá svíčková

Kus hovězího masa, olej, cibule, kořenová zelenina, špek, jalovec, nové koření, pepř celý, bobkový list, máslo, lžička cukru, lžíce hořčice, zeleninový bujón, hladká mouka, šlehačka, citronová šťáva
Jak na to:Maso si očistím a prošpikuji špekem. Do papiňáku dám olej a na kostičky nakrájenou cibuli, orestuju a přidám zbytek špeku na kostičky. Pak dám maso a nechám ho zatáhnout ze všech stran. Přidám koření, od každého trošku a zamíchám a pak nasypu nastrouhanou kořenovou zeleninu ( každý dá tolik kolik má rád ). Chvíli orestuji a nadrobím zel. bujón a podleji vodou. Zavřu víkem a vařím asi tak 45 - 1 hod a 15 min. Vždy zkusím propíchnout vidličkou aby bylo maso měkké. Maso vyndám na talířek.Do hrnce si dám lžíci másla a nakrájenou cibuli na kostičky, orestuji a přidám trošku cukru a lžíci hořčice. To promíchám a naleji na to obsah papiňáku ( zeleninu se zbytkem vývaru ). Provařím, rozmixuji, propasíruji a zahustím moukou a naleji šlehačku. A je to hotovo.
Podobné recepty:Svíčková, Rychlá svíčková, Hovězí svíčková s květákem a brokolicí, Normální svíčková od taty, Normální svíčková od taty