Plný hrnec číny

Potřebujeme:

malá hlávka zelí (nebo půlka větší), kuřecí prsa 3-4 kousky (nebo stehenní řízky), banán 1-2 ks, malá plechovka sterilované kukuřice, hrst arašídů, 2-3 lžíce oleje (nebo sádla), 2-3 lžíce sojové omáčky (podle chuti i více), 1 lžíce medu, špetka solamylu, sůl, pepř

Jak na to:

Kuřecí maso nakrájíme na menší kostky, zelí na proužky.
Ve větší nádobě rozpustíme tuk a zkaramelizujeme med. Přidáme masíčko a opečeme. Když zbělá, přidáme nakrájené zelí, podlijeme trošku vody a dusíme pod pokličkou asi 12 minut.
Přidáme na kolečka pokrájené banány, sojovku, pepř a dusíme. Po 10 minutách přidáme kukuřici, arašídy a dosolíme (opatrně,sojovka je slaná).Zamícháme a podle potřeby ještě dodusíme.

Podobné recepty:

Vánoční bramborový salát, Čočková polévka, Vaječný koňak ve vodní lázni, Třešně v rumu, Salát plný barev