Marocké hovězí se sušenýma švestkama

Potřebujeme:

olej, 1 kg hovězí kližky popř.jiné hovězí jako na guláš,2-3 střední cibule, sůl, pepř, římský kmín, sušené švestky-150-200g, cukr, vejce 2ks, čerstvá bageta

Jak na to:

Na cca 2 lžících oleje necháme zpěnit jemně nakrájené cibule, přidáme cca 1 lžičku římského kmínu, necháme zesklovatět, podlejeme vodou a přidáme maso nakrájené na kousky cca 3*3cm /nebo jak kdo chce/,a vše necháme cca 2 hodiny dusit. Po dovaření by mělo maso zůstat pod šťávičkou a cibule by měla být rozvařená, takže omáčka je lehce zahuštěná, pokud chcete víc, stačí přidat trochu jíšky.Zvlášť v hrnci uvaříme v hodně oslazené vodě/cca 100g cukru na 0,5 litru vody balení sušených švestek a vaříme cca 20 min.Zvlášť uvaříme 1-2 vejce natvrdo.Na velký talíř naservírujeme maso s omáčkou, navrch rozložíme uvařené švestky a dozdobíme čtvrtkama vajec. Jídlo se jí rukou pomocí čerstvé bagety-celá rodina z velkého společného talíře uprostřed stolu. v našich podmínkách můžeme nandat jednotlivé porce na klasické talíře.

Podobné recepty:

Krutí kapsa se švestkama, Metropolitan hovězí steak, Hovězí bifteky, Hovězí polévka s těstovinami, Hovězí se slaninou