Brambůrky na kmínu a bazalce

Potřebujeme:

1kg brambor, 500g vepřového masa(já dala plec), 4 cibule, 1 červená kapie, kmín, sušená bazalka, olej olivový, pepř, sůl a koření na americké brambory

Jak na to:

Na vetším množství olivového oleje osmahneme mírně do zlatavá pokrájenou cibulku.Přidáme pokrájené na kousky maso a kapii.Mícháme,aby se maso zatáhlo a chvilinku dusíme,maso musí pustit trochu šťávu.Posypeme kmínem asi 5 větších špetek , 3 špetky sušené bazalky,trochu koření na brambory, osolíme opepříme a promícháme s masem a dáme stranou.Brambory oloupeme a nakrájíme na různé menší kousky a smícháme syrové s masíčkem.Přiklopené dáme do trouby na 200C a pečeme do změknutí brambor. Po odkrytí brambory promícháme a ještě solíme. Podáváme se zeleninou a tatarkou.

Podobné recepty:

Dobré kuřátko, Zámecké brambůrky, Sýrová polívčička, Kuře na bazalce, Fettuccine s rajčaty a bazalkou