Ostrá žebírka

Potřebujeme:

1 kilogram vepřových žebírek, 1 limetka, 2 pomeranče, 3 lžíce medu, 6 stroužků česneku, 3 chilli papričky, olej, pepř, sůl

Jak na to:

Do hmoždíře nebo jiné vhodné nádoby vložíme špetku pepře, špetku soli, chilli papričky a česnek a vše rozdrtíme. Nastrouháme kůru z pomerančů a limetky a přidáme ji a vše pečlivě utřeme. Přilijeme tolik oleje aby vznikla hustá oranžová marináda. Touto marinádou pečlivě natřeme žebírka, přikryjeme je a necháme alespoň hodinu v lednici. Poté je vložíme do pekáče a dáme do trouby rozpálené na 180 stupňů. Maso by se mělo péci přibližně hodinu, dokud nebude měkké. Po hodině polijeme maso šťávou z vymačkaných pomerančů a limetky smíchanou s medem a necháme v troubě péci ještě půl hodiny.

Podobné recepty:

Medové žebírka, Jehněčí žebírka na bylinkách, Veronská telecí žebírka, Vepřová žebírka na grilu, Žebírka na čokoládě