Svíčková omáčka

Potřebujeme:

60-70 dkg masa ze svíčkové, roštěnce, kýty, 20 dkg kořenové zeleniny, cibule, slanina, máslo, celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, sůl, hladká mouka, citron, smetana

Jak na to:

Na másle osmažíme na kolečka nakrájenou zeleninu, cibuli a špek. Přidáme všechno koření. Na zelenině opečeme po všech stranách prošpikované a osolené maso. Opečené maso podlijeme horkou polévkou nebo vodou a pečeme v troubě. Občas podlijeme. Měkké maso vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, necháme osmahnout a podlijeme smetanou. Vymačkáme citron. Dochutíme. Maso nakrájíme a přendáme do jiného kastrolu a na něj přecedíme omáčku.

Podobné recepty:

Svíčková, Hovězí svíčková s květákem a brokolicí, Svíčková omáčka s těstovinami a kuřecím masem, Metropolitan hovězí steak, Normální svíčková od taty