Zapečené lilky s mletým masem
2 menší lilky, 1 malá cuketka, 25 dkg mletého masa, 1 vejce, kadeřavá petrželka, několik jarních cibulek s natí, koření do mletých mas, sůl dle potřeby, strouhaný sýr na posypání
Jak na to:Lilky opláchneme, podélně rozkrojíme a vydlabeme dužinu. V míse promícháme maso s vejcem, kořením, strouhanou cuketou, nasekanou petrželkou, cibulkou i s natí a na kousíčky nakrájenou dužinou z lilků. Touto směsí naplníme poloviny lilků. Zapékací misku jemně vytřeme olejem, lilky naskládáme vedle sebe a v troubě při 200°C zapékáme tak dlouho, dokud nezačne maso ze zhora trochu hnědnout. Těsně před dopečením můžeme povrch posypat strouhaným sýrem a ještě chvilku zapéct.
Podobné recepty:Plněný lilek, Lilky plněné kuřecím masem, Lilky plněné kuřecím masem, Zapečené plněné lilky, Lilek plněný mletým masem