Plněný lilek

Potřebujeme:

3 lilky, 1 cibule, cca 200 - 250 g mletého hovězího masa, 1 vejce, 1 housku, sůl, pepř, rostlinný tuk, 4 rajčata, 1 šlehačku, hladkou mouku, studenou vodu, čerstvá petrželka, pažitka, 150 g ementálu

Jak na to:

lilek omyjeme, podélně rozpůlíme, vydlabeme dužinu, nadrobno ji nasekáme, nakrájíme cibuli na kostičky a smícháme s mletým masem, dužinou, vejcem a namočenou a vymačkanou houskou, směs osolíme a opepříme, naplníme jí lilky a na tuku opečeme
k lilkům přidáme v horké vodě spařená a oloupaná rajčata, zalijeme
šlehačkou a dusíme do měkka
lilky vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou s trochou vody, dochutíme solí, přidáme nakrájenou petrželku a pažitku lilky vložíme zpět do omáčky, posypeme nastrouhaným ementálem a pečeme cca 40 min v elek. troubě při 200-225 st., v plynové st.4-5, 10 min.

Podobné recepty:

Plněný lilek, Lilky plněný sójovým masem, Lilek plněný mletým masem, Lilek plněný zajícem, Můj lilek